Ben Ashaari Nak Berkenalan Dengan Blogger Baru Saja!

Ben Ashaari Nak Berkenalan Dengan Blogger Baru Saja! | Assalamualaikum. This time, saya akan buat entry khas untuk segmen blogger terkenal, Ben Ashaari. Harap-harap sempatlah siap sebab sekarang pukul 11.02 malam sudah. Segmen tamat 12.00 tengah malam ni. Secara jujurnya, saya ni bukanlah baru sangat dalam dunia blogger. Masuk tahun ni sudah 4 tahun saya bergelar seorang blogger menggunakan nama ALS (Angel Love Soldier). Tapi itu cerita lama. Blog lama pun sudah saya delete sebab sekarang saya sudah berkahwin, banyak hati yang kena jaga terutama hati suami saya sendiri.

image

Okay. Lets start. The first question is, kenapa saya jadi blogger? Saya jadi blogger sebab saya nak berkawan. Saya nak mengisi masa lapang saya dengan berkawan walaupun sekadar hanya di alam maya macam sekarang. Second question, apa impian saya sebagai blogger? Impian saya tak adalah tinggi sangat sampai nak jadi selebriti blogger bagai. Tapi saya harap saya dapat jadi macam blogger-blogger lain. Daripada berkawan di alam maya, saya nak berjumpa dengan mereka secara berhadapan. Face to face. Saya nak join gathering bersama-sama mereka. Saya nak join event itu ini, itu ini. Saya nak tangkap-tangkap gambar apa semua. Third question is, blogger yang saya minati? Sebenarnya, agak banyaklah. Tapi ada seorang yang paling saya minat. Tak pernah miss baca entry dia. Siap khatam daripada first entry masa dia masih comot-comot sampailah dah beranak pinak. And she is Fatin Liyana. Saya suka dengan cara dia menulis. Sangat santai seakan-akan saya dapat merasa apa yang dia tulis. Pesanan buat blogger senior, jenguk-jenguklah blog saya ni. Hahah.

17 comments:

Nurfaezah Abdullah said...

fatin liyana dah jrg post entri baru kan :(

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Ala tak sempat nak join

Noor Maizan said...

Melawat dari blog abang Ben. :D

Selamat berkenalan...

Mrs Pip said...

Hi dear,..
Terbaca di blog ben, segment 2 jam dia tu..
Alaaaa,kita tak sempat nak join....
Salam kenal dear...
Cheers...

PeRdU cINta said...

Moga setiap apa yang di niatkan Allah permudahkan..ameen..

Umminani said...

tahniah tahniah dapat berkenalan dengan abg ben.

IQ = Iez Qis said...

fatin liyana lebih aktif di insta, ig bersama suaminya, tapi serius suka dengan blognya juga! hehe

mas saari said...

Salam kenal dari blog Ben Ashaari. Moga terus jadi blogger yang berjaya.

Mrs. A said...

Singgah dari blog BA

aswaleyla said...

NAK JOIN TPI BELUM JOIN LG.

mama 3farhanah said...

Singgah baca di sini

IK Tia said...

4 tahun bukan kejap tu. hihi

Nur Alja said...

Semoga menjadi blogger yang istiqomah untuk update entry dan memberikan manfaat kepada yang lain :D

** sebab Alja tak istiqomah dah untuk update entry, ni baru nak start enjin balik. Gear 1. haha ^^

Afiqah Umairah Mohamed said...

Assalam, hai diary mommy muhaimin,

maira singgah sini sekejap sebab esok saya kerja !

teruskan berkarya !

sebab sekarang si pencari maklumat memerlukan insan seperti sis.

sebarkan kebaikan, kebaikan akan datang kepada kita.

assalam akak, tahniah jadi blogger !

fasha said...

abang ben pon da lama kita follow dia,..blgging ni best kan sebenarnya?sebb boleh share banyak benda..kita tulis org lain dapat..org lain share kte pun dapat manfaat.,..

anyway jemput join segmen bloglist saya ya.. 3blogger bertuah dapat giveaway
http://fashapurple.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

Kak Nab said...

suka juga baca blog fatin.

The Zaara said...

Hai there. Jemputdatang ke belog saya. Simple and basic. just please support me taauu!! Saya dah follow belog ini. jemput follow juga belog saya hehe

http://thefarahabubakar.blogspot.my/